петак, 28. октобар 2011.

ZAPALJENA KOLA TIHOMIRA TRIŠIĆA, GLAVNOG UREDNIKA „AKTERA“

NOVINARI KAO GLINENI GOLUBOVI

Izvor: Pravda, 28.10.2011; Strana: 11

 

ZAPALJENA KOLA TIHOMIRA TRIŠIĆA, GLAVNOG UREDNIKA „AKTERA"

NOVI SAD - Za sada nepoznati počinioci, u noći između srede i četvrtka, polili su benzinom i zapalili službeni automobil „sitroen C6", u vlasništvu političkog nedeljnika „Akter", koji je koristio Tihomir Trišić, vlasnik i glavni i odgovorni urednik ovog lista.
Automobil je zapaljen na parkingu ispred sedišta redakcije u Novom Sadu, a pravovremenom intervencijom vatrogasne jedinice sprečeno je širenje požara i na druga službena vozila ovih novina, koja su pretrpela samo manja oštećenja.
U saopštenju redakcije lista „Akter" navodi se da materijalna šteta iznosi više od tri miliona dinara i ukazuje se da su dežurna uviđajna ekipa Policijske uprave u Novom Sadu i dežurni tužilac odbili da odmah izađu na lice mesta. Oni su saopštili vatrogascima da će to učiniti u toku prepodneva, za vreme redovnog radnog vremena.
Ovaj atak na nedeljnik „Akter" i na mene lično najbolje govori u prilog tezi da su novinari danas u Srbiji nalik na glinene golubove. Razne ubice, batinaši, piromani i ostale zanatlije mračnih centara kriminalne moći su spokojni, jer i danas ne znamo odgovore na pitanja ko je ubio Slavka Ćuruviju, Pantića i ko ugrožava i preti drugim novinarima, koji pišu i govore ono što se silama mraka očigledno ne dopada. Ovog puta, siguran sam da će izvršioci i nalogodavci tog čina završiti tamo gde im je i mesto, a to je u zatvoru - izjavio je Trišić.



Antrfile:

NUNS: Otkriti odgovorne

Udruženje novinara Srbije zatražilo je od policije da hitno otkrije ko je počinioc paljevine i izrazio očekivanje da se u najkraćem roku saopšti javnosti ko su izvršioci ovog akta zastrašivanja novinara i medija, dok je od pravosuđa zatraženo da kazni izvršioce i nalogodavce. To udruženje traži i da policija preduzme sve neophodne mere, kako bi osigurala Trišićevu bezbednost.

Autor: S. K.

 

Нема коментара: