недеља, 30. октобар 2011.

Konuzin pružio podršku SNS-u

Konuzin pružio podršku SNS-u (VIDEO, FOTO)

Srpska napredna stranka proslavila je u Nišu tri godine postojanja. Tomislav Nikolić obećao pobedu na izborima i predstavio program oporavka Srbije. Ruski ambasador Konuzin govorio na skupu. Na skupu izviždani predstavnici ambasada zapadnih zemalja.

Srpska napredna stranka (SNS) obeležila je danas u Nišu tri godine postojanja, a lider stranke Tomislav Nikolić je poručio da će ta stranke pobediti na sledećim izborima.

"Želja gradjana Srbije da svoju zemlju vide u zajednici evropskih naroda jasna je. Nisu naši gradjani protiv Evrope, oni su protiv toga da demokrate još jednom po ko zna koji put iskoriste evropsku priču za pobedu na izborima", rekao je lider SNS-a Tomislav Nikolić na skupu u niškoj hali Čair.

Naprednjaci su danas u Nišu počeli i predstavljanje izbornog programa. Na skupu su bili i predstavnici Demokratske stranke Srbije.

Vučić: Što pre promene u Srbiji
Đilas: Nepremostive razlike sa SNS
Radikali neće koaliciju sa naprednjacima, već SPS-om


Skup SNS-a je počeo muzikom iz američkog filma "Roki" Silvestera Stalonea i himnom "Bože pravde", a ovacijama je pozdravljen ambasador Rusije Aleksandar Konuzin, dok je najava da mitingu prisustvuje i predstavnik američke ambasade propraćena gromoglasnim zvužducima.

Ambasador Rusije Aleksandar Konuzin je rekao na skupu da je "Srpska napredna stranka postala jedan od glavnih pokazatelja raspoloženja građana Srbije".


Zvižducima su propraćeni predstavnici ambasada Nemačke i Crne Gore, dok je osim Konuzina aplauz dobio i ambasador Japana u Srbiji.

Zbog zvižduka predstvaniku ambasade SAD izvinili su se i potpredsendik i predsednik stranke Aleksandar Vučić i Nikolić. Oni su pozvali gradjane da aplauzom pozdrave sve predstavnike straniha ambasada koji su došli na skup.

"Čestitam na hrabrosti diplomatama koji su znali da će možda emocije poneti gradjane. Mi ponekad malo pogrešimo i prema gostu se ogrešimo, nije to naš običaj", rekao je Nikolić.


On je podsetio da je od aprilskog mitinga SNS-a u Beogradu prošlo sedam meseci ukazujući da se od tada u Srbiji živi još gore ali da je "ostala nada i porasla srdžba gradjana prema vlasti".

"Godine su nam pojeli, ali stigosmo do izbora i pobedićemo, moramo da pobedimo, dosta smo trpeli", rekao je Nikolić i poručio da Srbijom ne može da se "vlada strahom".

Nikolić je prisutnima pokazao i Belu knjigu SNS-a s programom oporavka Srbije. Osim predstavnika SNS-a, na mitingu su govorili i lider Nove Srbije Velimir Ilić i ruski ambasador Konuzin, koji je poručio da Rusija pažljivo prati dešavanja u Srbiji i da "dobro čuje glas Srba sa stradalnog Kosova".


Nastup ruskog ambasadora Aleksandra Konuzina na skupu SNS je novo mešanje u unutrašnju politiku Srbije, ali i jasna poruka vlastima i opoziciji uz koju političku opčiju ta zemlja u ovom trenutku stoji - ocenio je profesor FPN-a Predrag Simić. Opširnije OVDE.

(Beta) FOTO:Beta

http://www.smedia.rs/vesti/vest/78941/SNS-Tomislav-Nikolic-Aleksandar-Vucic-Nis-Proslava-Konuzin-pruzio-podrsku-SNS-u-VIDEO-FOTO.html

Нема коментара: