понедељак, 17. октобар 2011.

Зашто српска власт ћути?

Зашто српска власт ћути?

понедељак, 17 октобар 2011 20:27 ИН4С

 

Демократска српска странка тврди да је изјава предсједника парламента Ранка Кривокапића о наводној угрожености од „великосрпског национализма" који је оличен у званичној српској власти, „просрпској опозицији", СПЦ и ЦАНУ, сада већ потпуна параноја шефа црногорских националсоцијалиста коме се иза сваког жбуна причињава „српски непријатељ" кога би по могућности требало ухапсити, промијенити му вјеру и нацију или депортовати за Србију, али обавезно опљачкати. Јасно је да на спољном плану изјава Ранка Кривокапића кореспондира са изјавама хрватске премијерке Косор или „косовске предсједнице" у циљу што снажнијег притиска на Србију, која ето прави проблеме свим сусједним државама у региону, а не само „малом и незаштићеном Тачијевом Косову", али је за ДСС сада већ упозоравајуће да званична српска власт, као и њена представништва у Црној Гори ћуте на овакве провокације онако како, чини нам се, не би ћутала ни једна озбиљна држава.

Демократска српска странка осуђује најаву отимања црквене имовине од стране црногорских националсоцијалиста, који би ту имовину да поклоне неким НВО, мада не вјерујемо да се и отимачи не би мало „омрсили". ДСС позива државног тужиоца да се огласи и заштити неприкосновено право на имовину, уколико наравно смије да удари на идеолошког истомишљеника, али и оног који се ипак нешто питао кад је дошло на ред именовање државног тужиоца.

ДСС указује да Кривокапић опет говори о „анексији" послије Првог свјетског рата, као да Црна Гора није била побједница у том рату па да је неко могао анектирати. Међутим, ово више није само идеолошка разлика, већ и прикривање и оправдање за отимачину вриједне црквене имовине, међу које спадају и неке од данас најзначајнијих хришћанских светиња у свијету.

Невјероватна потреба да се споји Црногорска академија наука и умјетности са ДАНУ, која је лијечила интелектуалне комплексе појединаца и служила за прљаве политичке и идеолошке циљеве ове власти јесте показатељ стања које тренутно влада међу дукљанским идеолозима. ДСС је и раније упозоравала да ће ЦАНУ брзо доћи на ред у шовинистичкој хистерији ове власти, међутим црногорски академици и интелектуалци су ћутали, као што и данас ћуте.

Портпарол ДСС

Матија  Николић

http://in4s.net/index.php/politika/srbija-cg-srpska/11815-zato-srpska-vlast-uti

Нема коментара: