среда, 26. октобар 2011.

Јован И. Деретић: ИЗДАЈА НА ДЕЛУ

ИЗДАЈА НА ДЕЛУ

  

Ми смо на овом сајту изнели, у чланку од 3. августа, под насловом Косово и Метохија велеиздаја, прикривено деловање председника Србије Бориса Тадића на стварању шиптарске државе на Косову и Метохији. Све што смо рекли и претпоставили, нажалост, обистинило се и потврдило у последње три недеље.

 

Наиме, влада Србије, која у ствари и не постоји јер сву извршну власт обавља сам Борис Тадић, поднела је нацрт резолуције у Уједињеним нацијама. Тај нацрт се није позивао на резолуцију 1244 него на саветодавно мишљење Међународног суда правде, које је под притиском донето у корист Шиптара. Тако је та и таква резолуција већ напола признавала шиптарску државу у јужној србској покрајини. Онда ступа на сцену данас наш највећи непријатељ – Европска унија и министри иностраних послова Немачке и Британије који дефилују Београдом и траже да се та и таква резолуција повуче или потпуно измени. Немачки министар Вестервеле, који се убрзо потом оженио са својим љубавником педером, прети Србији да ће имати тешке последице у Рашкој области и у Војводини ако не пристане на њихову уцену. У Србији, сву власт је приграбио његов човек, џепни диктатор, Борис Тадић, и само тражи њему најпогоднији начин како да то спроведе. Одлази у Брисел на поклоњење и да најави капитулацију Србије. Прима га једна ружна енглеска баба која се зове Катрин Ештон и диктира му нову резолуцију. Тадић, евроунијати, и њихова режимска штампа, кличу великом дипломатском успеху, направили су резолуцију заједно са Европском унијом.

Ево те њихове резолуције:

 

 „Генерална скупштина,

          а) свесна циљева и принципа Уједињених нација;

          б) узимајући у обзир њене функције и овлашћења на основу Повеље Уједињених нација;

          ц) подсећајући на њену резолуцију 63/3 од 8. октобра 2008. којом се тражи од Међународног суда правде да да своје саветодавно мишљење у вези са следећим питањем: "Да ли је једнострано проглашење независности од стране привремених институција самоуправе на Косову у складу са међународним правом?"

          д) примивши са уважавањем саветодавно мишљење Међународног суда правде од 22. јула 2010. о томе да ли је једнострано проглашење независности у складу са међународним правом када је у питању Косово и након пажљивог разматрања истог, укључујући и питање о којима је дато мишљење;

          е) прима к знању садржај саветодавног мишљења Међународног суда правде о томе да ли је једнострано проглашење независности у складу са међународним правом када је у питању Косово,  као одговор на захтев Генералне скупштине;

          ф) поздравља спремност ЕУ да олакша процес диалога између страна. Процес диалога би сам по себи био фактор мира, безбедности и стабилности у региону. Овај диалог би имао за циљ да унапреди сарадњу, оствари напредак на путу ка Европској унији и побољша живот људи.

Да извршимо кратку анализу. Ставови а) и б) не значе ништа, то је само придавање важности УН како би се оснажило оно што долази. У ставу ц) открива се у пуном светлу превара народа Србије и уместо: "Да ли је Декларација привремених  власти Косова у сукобу са међународним правом", што је разматрао Међународни суд правде, овде се мења у: "Да ли је једнострано проглашење независности од стране привремених институција самоуправе на Косову у складу са међународним правом?" Овде се ради о замени текста, замени теза, о подметању нечег о чему се Међународни суд правде није изјашњавао. Можда је то све унапред договорено између Тадића и непријатеља Србије.

У ставу д) додаје се: „примивши са уважавањем саветодавно мишљење Међународног суда правде од 22. јула 2010. о томе да ли је једнострано проглашење независности у складу са међународним правом..."

Овим се прихвата да је „саветодавно мишљење" правоснажна пресуда МСП. Став е) не говори ништа друго него само још једном потврђује став онога што је речено у претходном ставу. У ставу д) се признаје да је шиптарска држава на Косову легална и у складу са међународним правом па је као такву Србија признаје. Ставом е) се то још једном потврђује.

Затим долази до потпуне капитулације Србије где се у ставу ф) даје есклузивно право Европској унији да диригује будуће односе између Србије и државе Косово. У издаји се иде до краја, па представник Србије тражи од скупштине Уједињених нација да усвоји предложену резолуцију акламацијом, да се не би видело колико има држава које су противне тој противправној резолуцији. Изгледала би смешно да није трагична, изјава Вука Јеремића да Србија неће признати Косово, дата у тренутку давања признања. Тадић прима честитке свих србских непријатеља, весео и насмејан, као човек који је обавио свој задатак. Он који је по оцу Црногорац а по мајци Хрват, постављен ту да уништи Србију, има разлога да се радује.

Захваљујући Борису Тадићу и његовим евроунијатима, Србија је изгубила, надајмо се привремено, Косово и Метохију. Није осуђена сецесија, јавно смо признали да је то био легитиман чин. Одустали смо од разговора о статусу, прихватили смо оно што је донео МСП да је проглашење независности у складу са међународним правом, пристали смо да се проблем пренесе са УН на творце шиптарске независности. Србија је изгубила све досадашње пријатеље који су је подржавали и помагали. Изгубила сваки углед као једна озбиљна држава. Пример ругла и самопонижења! Србија се одрекла резолуције 1244, погазила свој Устав, одрекла се свог суверинитета и независности, и прихватила колонијално туторство Европске уније.

Портпарол Владе Косова, Краснићи, изјављује: „Никада се више неће причати о статусу. То је завршена ствар, а ми ћемо да водимо разговор као две добросуседне државе по питању струје, телекомуникација.."

Брисел: После разговора Тадића и Ештон било је јасно да постоји „обострана жеља да се Србија и ЕУ у Њујорку нађу на истој страни... Договор који је постигнут веома је јасан пример партнерских односа Србије и ЕУ и веома јасан показатељ европске перспективе Београда."

Тадић: „Резолуција не садржи признање независности Косова ни на који начин." Ваљда председник Тадић мисли да смо сви неписмени, односно идиоти.

Ештон: „После гласања у Генералној скупштини 9. септембра важна ствар је да ће моћи да почне диалог Београда и Приштине."

Самарџић: Уместо да се за Косово и Метохију и даље боримо у Савету безбедности УН, на основу ове резолуције препушта се Европској унији да даје добре услуге Србији и Косову у развијању добросуседских односа."

Коштуница: „Власт је пристајањем на измењену резолуцију о Косову нанела велико зло и срамоту држави.  Наши пријатељи немају кога да бране, јер је сама Србија одустала да брани себе. Више од две године, нарочито од прихватања Еулекса, власт је заправо прикривени саучесник у процесу прављења лажне државе Косово."

Милан Ивановић, председник СНВ северног Косова каже: „Чека нас етничко чишћење."

Ештон: „Много је области за које је потребан договор и примена заједничких европских стандарда." Познато нам је како они примењују њихове стандарде када је Србија у питању.

Наш став је следећи: ова резолуција којом се признаје шиптарска држава на Косову и Метохији је донета у илегали, без знања и овлашћења народа и народних представника. Један човек не може сам да одлучује о томе, макар који положај имао у држави. Зато је за Србију и цео србски народ ова резолуција нелегална и необавезујућа. Србија придржава право да путем референдума, или у Скупштини, све ово поништи и одбаци.

Што се тиче агресије Европске уније према Србији, то је зато што мисле да у Србији више не постоји ни једна опозициона странка, нити организована политичка снага, која би могла да им се супростави. Чак штавише, они мисле да је у Србији све што је србско и родољубиво сатрто, и да нема више никога ко би био у стању да повуче обарач. Време ће показати да ли су у праву.

 

                                                                             Др Јован И. Деретић, Академик

(август 2010.)

http://www.serbijana.com/KiM/kim%20-%20izdaja%20na%20delu.php

Нема коментара: