понедељак, 24. октобар 2011.

Ништа се није значајније променило после разговора са Тадићем

Ништа се није значајније променило после разговора са Тадићем

 

Игор Гојковић

24.10.2011, 16:22

 

Photo: EPA

Председник општине Зубин Поток Славиша Ристић изјавио је у недељу вече да се ништа значајније није променило после разговора представника општина са севера Косова са председником Србије Борисом Тадићем који је трајао четири и по сата. Ристић каже да је Тадић инсистирао да се и Еулексу омогући пролаз на северу Косову, уз услов да не превози косовске царинике, али да је услов представника четири општине био да Еулекс не инсталира царинике, не успоставља друге институције на северу Косова и не делује у складу са планом Мартија Ахтисарија.

 

Он је рекао да су политички представници Срба са севера Косова тражили разговор са Тадићем како би од њега чули став о решавању ситуације на северу Косова, посебно што је шеф Еулекса Гзавије де Марњак тврдио да је по питању царина споразум постигнут 2. септембра у Бриселу, јер је Београд наводно прихватаио косовске царинике на Јарињу и Брњаку.

 
Преузмите аудио фајл


Ристић је додао да се председниц општина слажу са БТ да би све требало решити мирним путем, али ће када се буду вратили на Косово, са народом и на скупштинама одлучити шта ће  даље да раде и у ком смислу ће даље наставити своју борбу

http://serbian.ruvr.ru/2011/10/24/59261658.html

Нема коментара: