петак, 25. новембар 2011.

SRS: Nikolić je član kriminalnog klana

SRS: Nikolić je član kriminalnog klana

Tanjug, Beta | 24. 11. 2011. - 11:48h 12:14h | Komentara: 248

Prepodnevni deo sednice republičkog parlamenta obeležila je oštra polemika poslanika SRS i lidera naprednjaka Tomislava Nikolića, posle tvrdnji radikala da je Nikolić, zajedno sa Milom Đukanovićem, deo kriminalnog klana.

Poslanik SRS Dragan Stevanović je u raspravi o novim zakonskim rešenjima o tržišnom nadzoru rekao da je Đukanovića i Nikolića, koji su se juče sastali u Podgorici, sastavio "kralj duvanske mafije" i da su njih dvojica "u svetlu kriminala i korupcije" razgovarali o perspektivama Srbije i Crne Gore.


Nikolić mu je odgovorio da je delegacija SNS juče imala "čast i zadovoljstvo" da bude gost tri parlamentarne političke stranke, a u okviru svojih priprema da "odmah po završetku izbora i formiranja vlade tačno zna na čemu je sa svojim susedima".


"Ako je to organizovani kriminal, eto mi smo se juče bavili organizovanim kriminalom. Za nas je to bila priprema za razvoj odnosa sa Crnom Gorom posle sledećih izbora", rekao je Nikolić.


On je protestovao zbog toga što predsedavajući parlamenta nije reagovao na optužbe radikala, navodeći da Skupština Srbije ne bi trebalo da postane mesto na kome će "nedostojni napadati dostojne" i na kome će oni svoj bes iskaljivati na boljima od sebe.
 

"Ne treba mene niko da brani u ovoj sali, jer bi taj koji me napada prvo trebalo da obriše nos maramicom pa da razgovara sa mnom", rekao je lider SNS, navodeći da će ta stranka na predstojećim izborima pobediti DS, ukoliko ta utakmica bude fer i ukoliko demokratama ne budu drugi pomagali.
 

U polemiku se uključila i Nataša Jovanović, takođe poslanik SRS, koja je ponovila optužbu svog kolege da je Nikolić, sa Milom Đukanovićem, "direktni učesnik kriminalnog klana".
 

Ona je citirala reči lidera radikala Vojislava Šešelja: Stid me je, a to kažem i pred građanima, što sam ga ikad uopšte i poznavala.

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/291586/SRS-Nikolic-je-clan-kriminalnog-klana

Нема коментара: