среда, 30. новембар 2011.

DVERI: TADIĆ PUSTIO SRBE SA SEVERA KOSOVA NIZ VODU!

DVERI: TADIĆ PUSTIO SRBE SA SEVERA KOSOVA NIZ VODU!

sreda, 30 novembar 2011 09:38

Ne postoji razlika između onoga što pričaju Vuk Drašković i Čeda Jovanović, i onoga što priča Boris Tadić

 

Predsednik Srbije (i dalje) Boris Tadić otvoreno je izjavio da ne podržava barikade na Kosovu i poziva Srbe da ih uklone jer štete nacionalnim interesima: "Političke predstavnike Srba pozivam da učine sve da uklone barikade, jer one ugrožavaju živote građana a ne obezbeđuju da se odbrani ni jedan jedini nacionalni interes. Naprotiv, dovode nas u situaciju da izgubimo svaku mogućnost da branimo osnovne nacionalne interese i na severu Kosova i u međunarodnoj areni" (B92)

Tadić je dodao da se ne smeju ponoviti „greške iz 90-ih godina kada su predstavnici Srba odbili Vens-Ovenov plan i plan Z 4".

A koji to plan postoji danas? Samo Ahtisarijev, koji nudi nezavisno Kosovo pod upravom NATO, koji ovih dana pravi i vojsku Kosova.

U tom smislu, ne postoji razlika između onoga što pričaju Vuk Drašković i Čeda Jovanović, i onoga što priča Boris Tadić.

Ako je jedino rešenje za srpske nacionalne interese apsolutno okretanje ka Evropskoj uniji, onda je bolje, na osnovu iskustva da na bilo kakve interese zaboravimo, ili učinimo ono što je odavno trebalo: prekinemo evropske integracije!

Predstavnici šiptarskih insitucija, predstavnici Amerike, EU i ostalih sila koje su nam „prijateljski" nastrojene svih ovih decenija sve vreme su govorili da treba ukloniti barikade.

Sada to govori Boris Tadić. Nije li izdaja kada stanete na stranu nepijatelja!?


Izvor Dveri srpske, 29. 11. 2011.

 

Нема коментара: