субота, 26. новембар 2011.

Седам хиљада људи на скупу Двери

Седам хиљада људи на скупу Двери

субота, 26 новембар 2011 07:41 ин4с

 

Свечаној прослави 10 месеци политичког Покрета Двери - ЗА живот Србије, која је 23. новембра одржана у Чачку, присуствовало је преко 7000 посетилаца - око 700 у великој сали Дома културе у Чачку и преко 6500 колико је уживо пратило директан пренос путем наше интернет презентације. Био је ово и први директан пренос путем интернета једног политичког скупа у Србији. Упркос хакерским нападима који су почели истовремено са почетком преноса и техничким проблемима на почетку овог пионирског подухвата, реакције посетилаца су сјајне.

Тако су сви  они који су пратили овај скуп, уживо  или путем интернета, могли да осете енергију једног новог политичког покрета, чије прећуткивање даје додатан ехо ономе што је за 10 месеци постигнуто: представаници Двери су обишли 100 општина, покренули 70 повереништава, отворили 30 канцеларија и представили Нови народни договор у 40 градова Србије. Недавно је медијски прећутана и конференција за новинаре на којој су подршку Дверима дали проф. др Коста Чавошки и Предраг Драгић Кијук.

Међу бројним  интелектуалцима који отворено подржавају Двери, у Чачку су говорили професор Филолошког факултета у Београду др Мило Ломпар и проф. др Јасмина  Вујић, прва жена шеф катедре за нуклеарни инжењеринг у једном од најугледнијих универзитета у Америци и водећи представник српске научне дијапсоре.

За све интелектуалце  који нас подржавају заједничко је то што су они врхунски стручњаци у својим областима, што представља њихово лично остварење. Оно што су дали науци и култури, то је њихов поклон читавом човечанству.

Али њихов непрекидни друштвени патриотски активизам  је нешто што безрезервно поклањају  свом народу и зато су подржали Двери и Покрет за живот Србије.

Од државе заборављени  ратни војни инвалиди имали су свог представника. Слободан Ненадић, члан удружења „Браниоци отаџбине", обратио се у име 5000 ратних војних инвалида колико их окупља ово удружење.

На скупу у  Чачку говорили су представници Покрета Двери – За живот Србије: Мирослав Паровић, Бранимир Нешић и Бошко Обрадовић, који су истакли суштину предложених мера за преображај Србије за који се Двери залажу.

Двери ће и убудуће  користити слободан свет интернета  како би истину о себи и људима који чине Покрет за живот Србије пренели  што већем броју људи.

Зато вас још  једном подсећамо где нас увек можете наћи www.dverisrpske.com!

Информативна  служба

 

 

Покрета Двери – За живот  Србије

 

Нема коментара: