четвртак, 17. мај 2012.

IZ DIPLOMATSKOG UGLA ....Novi Karađorđe

IZ DIPLOMATSKOG UGLA

Novi Karađorđe

 

Crnoj Gori i Srbiji crno se piše i u 21. vijeku. Vlast ostaje suštinski ista, jer ništa se ne bi promijenilo ni ako bi pobijedio Toma Nikolić, pošto je i on postao klon zapadnih obavještajnih službi, a preko njih američki epigon. Naime, između njega, Borisa Tadića i Mila Đukanovića nema razlike u njihovom evroatlantskom idolopoklonstvu, a zajednički imenitelj im je „volja za moć”, što bi rekao Niče, nevoljni filozofski oslonac autokratskih režima, pa i naših današnjih, sve do fašističkog.
Sličnu ekipu imali smo kada su Nikola Pašić i Aleksandar Karađorđević poslali u penziju vojvodu Živojina Mišića, koji se suprotstavljao ujedinjenju južnih Slovena smatrajući da niko ne može da tjera srpske vojnike da ginu za oslobođenje Slovenaca i Hrvata: „Mi na jednu, Hrvati na drugu stranu!” Ali, naši „ujedinitelji” su zaboravili ucjene iz Prvog svjetskog rata kada su Englezi tražili od Srba, da bi im dali kredit za ljekove i oružje, da se odreknu svoje teritorije u istočnoj Makedoniji u korist Bugara. Nešto slično današnjim ucjenama Srbije preko Kosmeta i MMF-a. Da nije bilo blistavih pobjeda srpske vojske na Kolubari i Ceru, Englezi bi i javno bili protiv Srba, a potom su to radili samo tajno. Karađorđevići su, slušajući Engleze, odveli u albansku golgotu srpske vojnike, umjesto da udare na Bugare prije njihove mobilizacije. Niko nije pitao narod hoće li tuda kuda ih vode Pašić i Ujedinitelj, baš kao što ni danas Boris i Gospodar ne pitaju narod hoće li pod skute svog zlotvora NATO pakta.
Evropska unija radi na stvaranju Velike Albanije, kao što su i današnju Albaniju stvorile Austrougarska, Italija i Njemačka samo da bi spriječile Srbiju i Crnu Goru da dobiju izlaz na more. Englezi i dalje imaju kolonijalne interese, a Amerikanci globalne da vladaju privredama i finansijama drugih zemalja. Zato postavljaju marionetske vlade kao što su srpska i crnogorska (ovih dana američka ambasadorka direktno učestvuje u kampanji Borisa Tadića). Te vlade su nenarodne jer rade za interese svjetskog diktatora da razbije sve što je nacionalno i državotvorno, da se stvore regije u kojima će nestati nacionalni identitet. Uvedena je i Bolonja da bi mladi ljudi, neobrazovani i nedovoljno informisani, nekritički prihvatali sve sa Zapada.
Ustav iz 1974. godine nije stvorila Komunistička partija Jugoslavije, već su njegove osnovne smjernice napisane u Londonu. Zato Zapad oružjem brani njegove tekovine od Srba, najvećih gubitnika, zbog tog pogubnog ustava koji je višestruki strani obavještajac i austrougarski kaplar Broz uspješno sproveo i time 1974. ispunio zadatke sa Drezdenskog kongresa komunista 1928. godine da se razbije Jugoslavija i uništi Srbija.

Evropa regija će biti bezlična tvorevina kojom Zapad lako upravlja, a mi ostajemo bez imena, korijena, identiteta, bez Svetog Save i Svetog Nikole. Postepenim otcjepljivanjem regionalizovanih teritorija Srbija će biti vraćena u granice prije balkanskih ratova. Crna Gora će biti vraćena u Brda s kojih će moći lijepo da gleda Jadran i američke marince u Baru.
To je budućnost u koju nas vode Boris i Gospodar. O siromaštvu u kome će naša djeca biti sluge u sopstvenoj zemlji da se i ne govori. To su već oposlili. Zato će se u budućnosti, koju mi današnji nećemo doživjeti, izroditi neki novi Karađorđe, pa Jovo nanovo da se proliva srpska krv.
Ko ne vjeruje, neka čita istoričara Dragoljuba Živojinovića, koji je nedavno došao do dokumenata iz zapadnih arhiva, koji potvrđuju da naši evroatlantski „savjeznici”, Milovi i Borisovi prijatelji, naročito Engleska, u kontinuitetu vode antisrpsku politiku.

(Autor je nekadašnji generalni konzul SRJ u Bariju)

 

http://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Povodi&datum=2012-05-17&clanak=331639&naslov=Novi%20Kara%F0or%F0e

Нема коментара: