субота, 28. април 2012.

Glasovi sa Kosova prebrojavaće se u Raškoj

Glasovi sa Kosova prebrojavaće se u Raškoj

Republička izborna komisija (RIK)usvojila je sinoć na sednici uputsvo za sprovođenje parlamentarnih i predsedničkih izbora 6. maja na Kosovu i Metohiji.

 

"Ova odluka znači da se izborni proces odvija kao da nije u pitanju deo teritorije države Srbije, kao da se radi o dijaspori ili drugoj državi i zato su takvi izbori neprihvatljivi", rekao je Ivanović na konferenciji za novinare u Kosovskoj Mitrovici.

 

Prema tom upustvu glasovi neće biti brojani na teritoriji te pokrajine, već u Raškoj.

Prema odluci RIK-a biće organizovano da članovi biračkog odbora u sedištu opštine Raška otvore glasačke kutije, utvrde rezultate za predsedničke i parlamentarne izbore i da potom materijale prenesu u sedište RIK-a.

U uputstvu se navodi da su članovi biračkog odbora dužni da neupotrebljene glasačke listiće za predsedničke izbore stave u poseban koverat i da ga zapečate, kao i da to isto urade i sa
neupotrebljenim glasačkim listićima za parlamentarne izbore koji se održavaju 6. maja.

Obavezni su i da zapečaćene glasačke kutije zajedno sa izvodima iz biračkih spiskova i zapečaćenim kovertama u kojima se nalaze neupotrebljeni glasački listići bez odlaganja odnesu u sedište opštine Raška, gde ih predaju koordinatorima RIK-a.

Predsednički, parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori u Srbiji biće održani 6. maja.

(Beta)

http://www.mondo.rs/s242660/Info/Srbija/Glasovi_sa_Kosova_prebrojavace_se_u_Raskoj.html

Нема коментара: