четвртак, 8. мај 2014.

Za završetak Hrama Svetog Save Rusi donirali 30 miliona evra

Za završetak Hrama Svetog Save Rusi donirali 30 miliona evra

V. N. | 29. april 2014. 21:35 | Komentara: 13

Donacija najavljena na početku 12. skupštine Društva za podizanje Hrama Svetog Save na Vračaru, kojoj je prisustvovao i predsednik Srbije Tomislav Nikolić

Tomislav Nikolić prisustvpovao skupštini

Patrijarh je na početku 12. skupštine Društva za podizanje Hrama Svetog Save na Vračaru, kojoj je prisustvovao i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji je i predsednik Glavnog odbora Društva, rekao i da očekuje donaciju 30 miliona evra iz Rusije.

- Ovo je veliki crkveni i nacionalni poduhvat koji je započet u teško vreme. Međutim, hram se ipak gradi - rekao je patrijarh dodajući da su u toku pripreme za izvođenje radova u unutrašnjosti hrama, živopisa. Ukazujući da se hram gradi iako je velika kriza, on je istakao da su ministarstva spoljnih poslova Srbije i Rusije potpisala sporazum o donaciji 30 miliona evra.

- Radovi se izvode, možda malo sporo i skuplje. Možda nedostaje i bolja organizacija - rekao je patrijarh Irinej dodajući da je to hram našeg naroda, kako u otadžbini tako i u celom svetu.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:489534-Za-zavrsetak-Hrama-Svetog-Save-Rusi-donirali-30-miliona-evra

Нема коментара: