среда, 12. март 2014.

СВЕТ СЕ ПОЛАКО БУДИ, ХОЋЕ ЛИ СЕ ПРОБУДИТИ НА ВРЕМЕ?

СВЕТ СЕ ПОЛАКО БУДИ, ХОЋЕ ЛИ СЕ ПРОБУДИТИ НА ВРЕМЕ?

ПОЛ КРЕГ РОБЕРТС

Русија се понаша као да јуриш Вашингтона може решити добром вољом и здравим разумом. Али САД немају ни једно ни друго

Бела кућа непрестано и глупаво истиче да је самоопредјељење Крима "противно међународном праву". Самоопредјељење је пропагандни термин којег Вашингтон користи онда кад тај концепт паше његовој империји, али не и кад стварни људи желе да користе исто то.

Шестог марта Обама је телефоном разговарао са Путином како би му још једном поновио да само Вашингтон има право да се уплиће у Украјини и да у исто време инсистира, насупрот свакој логици, да је само "влада" у Кијеву, инсталирана пучем који је извео Вашингтон, "легитимна" и "демократска".

Другим речима, влада на Криму, од које народ Крима тражи право на глас о својој будућности, је "недемократска" и "нелегитимна", али неизабрана Влада у Кијеву, коју је на власт довео Вапшингтон, је глас самоопредељења и легитимитета.

Вашингтон је толико арогантан да тим будалама зараженим охолошћу никад не падне на памет шта остатак света мисли о њиховом лицемерју. Од Клинтоновог режима Вашингтон је стално кршио међународно право – у Србији, на Косову, у Авганистану, Ираку, Либији, Сирији, Ирану, Пакистану, Јемену, Сомалији, Хондурасу, Венезуели, Еквадору, Боливији.

МИЛИТАРИЗАМ И „ОДБРАНА ДЕМОКРАТИЈЕ"

Има ли Русија афричку војну команду? Не, али Вашингтон је има. Окружује ли Русија САД војним базама? Не, али зато је Вашингтон искористио НАТО, чија је сврха изгубљена још пре 23 године, са циљем да Западну, Источну и Јужну Европе интегрише у своју војну империју са базама на руским границама. Вашингтон је одлучан у ширењу граница НАТО на Грузију, на Централну Азију и на Украјину на Црном мору. И Грузија и Украјина су бивши делови Русије и Совјетског Савеза.

Вашингтон чини исту ствар и Кини и Ирану. Он такође планира да успостави нове ваздушне и поморске војне базе у Филипинима, Јужној Кореји, Вијетнаму, Тајланду, Аустралији, којима жели да блокира проток нафте и других ресурса према Кини. Иран је већ опкољен са око 40 америчких војних база, а америчка флота им се налази уз обалу. У пропаганди Вашингтона милитаризам се представља као "одбрана демократије".

Руска Влада се и даље понаша као да се јуриш Вашингтона на руску независност и руске стратешке интересе може решити добром вољом и здравим разумом. Али Вашингтон нема ни једно ни друго.

Од Клинтоновог режима Вашингтон се налази у рукама групе идеолога који су уверени да су САД "изузетна неопходна земља" која има право на глобалну хегемонију. Све што је Вашингтон до сада учинио у 21. веку било је у постизању тог циља.

РАЗБИЈАЊЕ БРИКС

Вашингтон чак жели да разбије Руску Федерацију. Огроман новац одлази невладиним организацијама унутар Русије, које служе као пета колона САД и раде на дискредитовању руских слободних избора, демонизују Путина и руску Владу, шире антируску пропаганду и поткопавају земљу изнутра. Невероватно је колико Руса заправо верује западној пропаганди.

Вашингтон такође ради на изоловању Кине кроз Транспацифичко партнерство, али у овом тренутку су примарно фокусирани на дестабилизацију и изолацију Русије. Вашингтон очајнички жели да разбије БРИКС, надолазећу организацију Бразила, Русије, Индије, Кине и Јужноафричке Републике. Са највећим земљама и пола светске популације, БРИКС блок долази као политичка и економска сила, нарочито пошто организација има план да престане да користи амерички долар као резервну валуту. Окружујући Русију америчким ракетним базама циља се руски суверенитет и независност, а самим тим и БРИКС као противтеж а Вашингтону.

Многе је завела пропаганда Вашингтона. Свет се полако буди, али хоће ли се пробудити на време?

Амерички медији и већина европских говоре у исти глас и као папагаји понављају пропаганду Вашингтона, демонизујући његове мете и припремајући западну популацију за нове ратове. Западни медији, баш као и западне владе, лишени су интегритета. Лажљивци и курве владају.

Advance

 

back to top

Web Development

 

Нема коментара: